23 Eylül 2014 Salı

Yağmur


Yağmurdan sonra güneşi değil,güneşten sonra yağmuru beklemekteyim,susamış toprağın yağmuru her zerresinde kadar  kendine hapsederken ki hazzı ile etrafa yaydığı kokusunu solumak için. Neden baştan çıkarıcıdır o salınan koku,bedenini ıslatan yağmurun altında özgür bıraktığı ruhunun baş dönmesidir.
Yağmurun cömertçe serpiştirdiği parçalarının düştüğü ahenk ki yakalamak somut maddelerde çokta olasıdır yalın gözle fark etmek,Zerrede muhteşemliktir. Bir yaprak tanesinde gördüğün damlaların oluşturduğu saydam sanat.Bir yalnız kalmış bakanı olmamış bir pencerede süzülen masum damlalar.Kendine kendinden biraz daha katmak istediğinde denize haşince kendini  bırakır.Duygu doygunluğunun yaşandığı yaşandığı nadir,sayılı zaman aralıklarıdır.
Bir çok insan yaşamında yeni bir başlangıç,yaşam vaat eden yaşam suyu,baharın habercisi,güzün gelişinin tellalı,duyguların tam ortası gibidir yağmur.
Tamda duygularımın ortasında iken,gerçek beni çırılçıplak ortada bırakan tamda öyle bir yağmurdu. Zamanın içinde bir zaman dilimin de,
Aklımda ne tarih nede saat barındırdım o ana ait. Bana kalan yağmur ve getirdikleri kaldı.

1 yorum: